Hypotheekadvies

Of het nu gaat om het kopen van je eerste huis, een andere woning aankopen of je hypotheek oversluiten? Er komt altijd een hoop op je af. Precies om deze reden hanteert Steengoedt zijn 5-stappenplan.
Wat dit stappenplan inhoudt? dat lees je hier.

Stap 1 - Oriëntatiegesprek - gratis hypotheekgesprek

Het afsluiten van een hypotheek begint bij Steengoedt Hypotheken altijd bij het eerste gratis oriëntatiegesprek. Dit kan bij ons op kantoor, bij je thuis of via een face-to-face videogesprek. Tijdens dit gesprek nemen we uitgebreid de tijd om je beter te leren kennen en inventariseren we wat je financiële situatie is. Ook leggen we uit wat jullie van ons kunnen verwachten. Na dit gesprek weten jullie wat jullie maximale hypotheek is, wat jullie maandlasten worden en ontvang je meer informatie over het vervolgtraject en de kosten.

Stap 2 - Vrijblijvend renteaanbod

Als alle benodigde informatie bekend is, gaan de adviseurs voor je aan de slag. De beschikbare hypotheekverstrekkers worden vergeleken op bijvoorbeeld de hoogte van de rente, de duur van de hypotheek en de verschillende voorwaarden. Zodra we de voor jullie meest gunstige geldverstrekker hebben gevonden vragen we het renteaanbod aan. Ook bepalen we de optimale samenstelling van jullie hypotheek en adviseren we jullie over de risico’s bij het afsluiten van een hypotheek.

Stap 3 - Hypotheekofferte

Nadat het renteaanbod is aangevraagd gaan we samen alle documenten verzamelen. Hierin zullen we jullie zoveel mogelijk ontzorgen. Zodra het dossier compleet is, vragen we de definitieve hypotheekofferte aan. Als de geldverstrekker akkoord is, nemen we de offerte samen door zodat jullie goed begrijpen wat erin staat en welke hypotheek is afgesloten. Gefeliciteerd jullie hypotheek is rond!

Stap 4 - Notaris

Wij zorgen ervoor dat de getekende offerte retour komt bij de geldverstrekker en daarnaast stemmen wij jullie keuze voor de notaris af. Ook zorgen wij dat de notaris op de hoogte is wanneer de sleuteloverdracht gepland is.

Stap 5 - Verzekeringen

Zodra het hypotheektraject is afgerond, nemen we vrijblijvend al jullie verzekeringen door. Om te beoordelen of jullie niet dubbel verzekerd zijn of om te kijken of je goedkoper verzekerd kan zijn tegen gelijke of betere voorwaarden.

Enthousiast geworden?